lunes, 28 de octubre de 2019

  

  DÍA MUNDIAL DEL INVENTOR



- Frigorífic El nom té el seu origen a Espanya, molt abans que s'inventessin els sistemes de refrigeració mecànica o elèctrica.
Va ser en 1876, que un enginyer alemany anomenat Carl von Linde va inventar i patentar la primera versió.



- Ducha: El doctor Merry Delabost, cap mèdic de la presó Bonne-Nouvelle, de Ruan, va inventar un model millorat de dutxa cap a 1872, per tal de donar-los als presos una millor higiene. Es tractava de dutxes col·lectives, encara que el sistema de raig era individual.








- Taula: Els orígens de les primeres taules es remunten a fa més de 3000 A.C., a Egipte. Els faraons van inventar un objecte similar a la taula d'aquests temps, que utilitzaven sobretot per recolzar-se o per alimentar-se. Des d'aquest moment, la taula és el moble més utilitzat i més comú. En l'Edat Mitjana la taula ja estava en ple apogeu.









- Bolígraf: En 1938, un periodista hongarès: László József Biro estaba cansat d'escriure amb pluma i va començar a pensar altres opcions. Va fer un nou tipus de tinta però, funcionama pitjor que la pluma. Com va poder començar a desenvolupar el nou artefacte d'escriptura amb una petita esfera en la punta que dosificava la tinta i aquest mateix any va patentar l'invent (1938).





- Llit: van sorgir a la fi del segle XIX, quan l'alemany Heinrich Westphal invent moll helicoïdal, que va fer possible l'aparició del matalàs de molles. Després es va inventar un altre tipus de moll, que va suposar una gran millora i es va aconseguir uns millors i més còmodes matalassos.

2 comentarios:

  1. Querida compañera lucia de apellido carron quiero que sepas que esta blog es el mas interesante de la historia de la humanidad. te quiero mucho. PD: estoy doraemón

    ResponderEliminar