lunes, 25 de noviembre de 2019



 25 NOVEMBRE, DIA INTERNACIONAL CONTRA LA  VOLèNCIA DE GÈNERE (INSTITUT ÍTACA)


El dia 25 de Novembre a l'institut itaca es van fer diferents activitats. 
En primer lloc els de 1r de Batxillerat van llegir un manifest per megafonia. Després els de 2n d'Eso van cantar tots junts la canço de 
" la puerta violeta" de Rozalén.

https://youtu.be/gYyKuLV8A_c

Els de 2n de Batxillerat van fer un video dient frases contra la violència de gènere en diferents idiomes.

A l'entrada hi havien cartells amb frases en contra de la violència, podies agafar un llaçet lila, van anar gaire bé tot l'intitut de negrre, per  totes les dones que han mort durant tots els anys




jueves, 21 de noviembre de 2019


  DIA MUNDIAL DEL NEN

  Es celebra cada any el 20 de Novembre, dedicat a tots els nens i nenes del món. És un dia de celebració pels avanços aconseguits. per cridar l'atenció sobre la situació dels nens més desfavorits, donar a conèixer els drets de la infància i conscienciar les persones de la importància de treballar dia a dia pel seu benestar i desenvolupament.

Depèn de la nostra generació exigir que els líders de govern, les empreses i les comunitats compleixin amb els seus compromisos.


ORIGEN:

Fa trenta anys, els líders mundials van fer un compromís històric amb els nens del món a l'adoptar la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l'Infant, un acord internacional sobre la infància. Després de la Primera Guerra Mundial es va començar a generar una preocupació i consciència sobre la necessitat de protecció especial per als infants

El 12 d'abril de 1952 la Organització d'Estats Americans (OEA) i UNICEF van redactar la Declaració de Principis Universals de l'Infant


   CENTENARI DE LA FI DE LA 1 GUERRA             MUNDIAL


  
Va ser una una confrontació bélica, centrada a Europan. Es va iniciar 28 de juny de 1914 i va finalitzar el 11 de novembre de 1918, quan Alemania va aceptar les condicions del amistici.



 El món va viure la guerra més cruel i dramàtica de totes les guerres conegudes fins aleshores. La competència capitalista, les rivalitats imperialistes, els conflictes nacionalistes i territorials, les aliances polítiques i militars... tot plegat va crear un ambient de gran tensió que va originar la Gran Guerra, tal com la van batejar els seus contemporanis.


Els paisos que van estar impplicats va ser: Alemania, Austria, Gran Bretanya, Francia, Bélgica, Rúsia, Yugoeslavia, Japó, Polonia. 

- Conseqüencies demogràfiques: A Europa (sense comptar Rússia) van morir entre 11 i 12 milions de persones. A Rússia entre 1914 i 1922 (incloent la guerra civil) van morir uns 16 milions de persones.


- Perdúa de la població:La zona més castigada per la guerra va ser l’Europa oriental. A les pèrdues humanes provocades directament per la guerra. La sobremortalitat es produïa per la manca d’aliments, les pèssimes condicions d’higiene i l’epidèmia de grip espanyola de 1918. 

- Com va finalitzar?  Es va firmar a França el armistici de compiègne entre els aliats i alemania, amb l'objectiu de possar fi a les hostalitats en el front occidental de la primera Guerra Mundial.