jueves, 26 de marzo de 2020

CONFINAMENT-COVID-19


En aquests blog també parlaré cobre el tema del COVID-19 i el que faig a casa per no aburrir-me.


M'aixeco sobre les 12 del matí, i hem poso a fer deures. Per la tarda a vegades faig exercici, o miro pelis, sèries... Faig videollamada amb els amics i juguem al parchís star. 

Vaig fer un pastís, creps... Hem vaig maquillar, pintar les ungles... 

M'avorreixo una mica i vull sortir al carrer. Espero que no s'allargui molt més.

Paso estona amb la meva germana i ens riem molt.


COVID-19 

Avui vinc a parlar sobre el COVID-19 el qual ens ha fet tots no poder sortit al carrer. Crec que es una situació crítica, que si no som responsable podem estar així molt de temps. Hem de quedarnos a casa per poder tornar a fer vida normal. Han dit que estarem confinats fins al 11 d'abril, pero jo creo que no será així, estarem més dies. Quan ens deixin sortir tampoc tornarem a fer vida normal del tot, anirem poc a poc per no tornar a la mateixa situació. Per exemple, jugo a voleibol i suspendrán la temporada pero no arricar-se.

Trobo en falta als meus amics, veure'ls tots els dies, riure amb ells i fer vida normal, en general. 



 CARNAVAL CARNAVAL


El Carnaval és una celebració popular que té lloc immediatament abans de la quaresma cristiana (que s'inicia amb el Dimecres de Cendra), i que té data variable (entre febrer i març segons l'any). El carnaval combina elements com ara disfresses, grups que canten cobles, desfilades i festes al carrer.

Tot i les diferències de celebració a tot el món, la seva característica comuna és la de ser un període de permissivitat i cert descontrol. En els seus inicis, probablement amb un cert sentit del pudor propi de la religió, el Carnaval era una desfilada en què els participants vestien disfresses i usaven màscares. No obstant això, el costum va anar transformant la celebració fins a la seva forma actual.


CARNAVAL DE RIO DE JANEIRO:

Es un dels espectacles més grans d'Amèrica i una de les majors manifestacions de la cultura carioca, que omple de música i color els carrers de la ciutat durant una setmana i que té el seu punt culminant en l'espectacular desfilada de l'Escoles de Samba que es porta a terme al Sambòdrom.



CARNAVAL DE VENECIA:
El Carnaval és totalment diferent a la imatge espanyola, i molt més a la brasilera. Durant els 10 dies que dura, la gent es disfressa i surt al carrer a passejar i a fer-se fotos, ja sigui en desfilades organitzats, o improvisats. Les disfresses són vestits d'època de segle XVII venecià, com si estiguessin acabats de sortir d'un quadre de Canaletto. Durant el Carnestoltes també s'organitzen molts esdeveniments i festes, algunes d'elles privades a les quals és difícil assistir sense conèixer algú. Els preus de les festes també solen ser alts, i una nit pot arribar a costar fins a 500 €.

CARNAVAL DE TENERIFE:

El carnaval de Santa Cruz de Tenerife mostra juntament amb el carnaval de Cadis i el carnaval de Águilas la màxima precisió per festes en el ministeri amb competències en turisme a Espanya. Al 18 de gener de 1980 es va declarar com Festa d'intères Turístic Internacional. Sent l'única festa canària que mostra tal distinció. Al 1987 va assitir al Carnestoltes Chicharrero la cèlebre cantant cubana Celia Creu al costat de l'orquesta Billo's Caracaas Boys, al que van assistir 250,000 persones, va ser regristada en el Llibre Guiness dels rècords com la major congregació de persones en una plaça a l'aire lliure per assistir a un concert.